Окрім зустрічі з главою нашої держави Петром Порошенком, Ердоган мав розмову із прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм та заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим. На брифінгу після зустрічі з Ердоганом Петро Порошенко підкреслив, що задоволений контактами з турецьким колегою, пише у статті для сайту "24" Наталія Лебідь.

Читайте також: Україно-турецькі стосунки: навіщо Ердоган зустрічався з Порошенком

Три години, які ми провели на зустрічі з паном президентом у форматі віч-на-віч, дають мені всі підстави для оптимізму в розвитку всіх сфер нашого двостороннього співробітництва і багатосторонньої координації,
– заявив глава України.

Порошенко також зазначив, що розраховує на допомогу турецького лідера. А конкретніше на те, що Туреччина увійде в міжнародну групу з деокупації Криму. (Про цю групу президент України говорив під час свого недавнього виступу в ООН). До того ж, додав Порошенко, "ми були б дуже зацікавлені в збільшенні представництва Туреччини в Спеціальній моніторингової місії ОБСЄ. Ми дякуємо за дуже чітку і добре організовану роботу Спеціальної моніторингової місії, на чолі якої стоїть представник Туреччини", – зауважив український президент.

"Також найближчим часом особливу важливість буде для нас мати підтримка нашими партнерами, зокрема Туреччиною, розгортання миротворчої місії ООН на території окремих районів Донецької та Луганської областей", – додав Порошенко.

Натомість президент Туреччини вкотре наголосив, що його держава не визнає незаконну анексію Криму. "Я ще раз запевнив пана Порошенка, що Туреччина буде продовжувати підтримувати суверенітет України, її територіальну цілісність, включаючи Крим, і політичну консолідацію", – запевнив Ердоган.

Ми не визнали і не визнаємо незаконну анексію Криму. Ми дуже задоволені підтримкою, яку надає Україна кримським татарам, які довели вірність своїй країні,
– сказав він.

За словами Ердогана, Туреччина буде продовжувати пильно стежити за ситуацією навколо кримських татар в окупованому Криму і актуалізувати це питання на міжнародному порядку денному, йдеться у публікації.

Детальніше читайте у статті: "Турецький гамбіт": навіщо Ердоган прилітав до Києва?