Хоча експертиза встановила й інші факти катування, суддя Колдіна не побачила причин тримати колишнього правоохоронця під вартою. Про це повідомив Андрій Осадчук, депутат від "Голосу".

Зверніть увагу Зґвалтування у Кагарлику: поліціянти, які бачили злочин, не хочуть давати свідчення

Він наголосив, що 2 підозрюваних, які категорично заперечують свою вину, "відпочивають вдома" – попри обіцянки керівництва Нацполіції та МВС про справедливе покарання. Водночас нардеп зауважив, що раніше підозрювані публічно погрожували потерпілій розправою.

Під шумок виборів один з "кагарлицьких катів" виходить з-під варти. Поки увага суспільства прикута до результатів голосування (місцевих виборів – 24 канал), "аваківські орли" та "вовчі суди" роблять свою справу,
– підкреслив Осадчук.

Він також зазначив, що домогтися захисту для потерпілої вдалося лише завдяки суспільному розголосу та депутатській підтримці.

Зґвалтування у Кагарлику: що відомо

  • У травні 2020 року в Кагарлику, що у Київській області, двоє правоохоронців просто у поліцейському відділку зґвалтували та побили 26-річну місцеву мешканку.
  • Спочатку підозру висунули 35-річному начальнику сектору кримінальної поліції Миколі Кузіву та 29-річному оперуповноваженому Сергію Сулимі.
  • Згодом про підозру повідомили ще двом правоохоронцям. За інформацією слідства, поліцейські Кагарлицького відділку застосовували знущання до різних людей.