Нинішня ситуація щодо розслідування у Кагарлику викликає занепокоєння, що справу не доведуть до кінця. Про це в ефірі 24 каналу повідомила адвокатка постраждалою Нелі Погребицької – Олена Сотник.

До теми Злочини поліції Кагарлика: завершити розслідування у ДБР можуть вже у жовтні

Чи достатньо доказів у справі

На її думку, адвокати зі свого боку мають право ініціювати слідчі дії. Але чи проводити їх, чи ні – про це повинен говорити слідчий прокурор. Вона зазначила, що хоча й більшість клопотань було задоволено, не можна сказати, що ситуація виглядає позитивно.

На жаль, поліціянти, які могли б дати свідчення, вирішили мовчати,
– ствердила Сотник.

Експертка акцентувала на тому, що більшість людей вдають, нібито вони нічого не бачили, нічого не чули та нічого не знають.

Розслідування не затяглося

За її словами, побоювання є через те, що:

  • надали не зовсім об'єктивних адвокатів;
  • нібито слідчі дії затягувалися.

Сотник ствердила, що не вважає розслідування затягнутим. Вона сказала: "Коли пан Бабіков говорить, що розслідування затягнулося, то йому треба відкрити кодекс і подивитися. Там зазначено: тяжкі і особливо тяжкі злочини мають тривалий строк розслідування".

Жодного затягування справи немає, такі злочини – це дуже складний процес,
– сказала адвокатка постраждалої.

Також вона додала, що є декілька епізодів, які ускладнили справу. Але водночас вони дали можливість пред'явити підозри іншим поліціянтами. За її прогнозами, на кінець жовтня 2020 року будуть цікаві новини.