До цього відноситься вілла в Анталії та апартаменти у Дубаї, два готелі у Відні, а також німецька фірма, яка керує трьома готелями у Франкфурті-на-Майні. Сім’я продовжує мати спільний побут після офіційного розірвання шлюбу – зокрема, регулярно спільно подорожувати на відпочинок, що може свідчити про фіктивний характер розлучення для того, щоб приховати майно у декларації судді.


Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми" (спільний проект Радіо Свобода та каналу "UA:Перший").

Віллу в комплексі Seashell Belek Elite Villas на березі Середземного моря в Анталії за 350 тисяч турецьких лір, або, згідно з курсом на той час, понад 250 тисяч доларів США Світлана Ємельянова купила у далекому 2011 році. Про що повідомляє виписка з турецького земельного кадастру, опублікована журналістами.

Читайте також: Крадіжка цінних картин у Кабміні: поліція відновила розслідування резонансної справи

Виписка з земельного департаменту Об’єднаних Арабських Еміратів стверджує, що дружина Ємельянова купила апартаменти у комплексі Palm Jumeirah / North Residences у Дубаї за ціною 1 мільйон 300 тисяч дирхам, або понад 350 тисяч доларів США у 2013 році.



Із квітня 2014 року Світлана Ємельянова стала акціонером двох фірм AHL REAL PEU GmbH та AHL REAL KAV GmbH. Першій фірмі належить чотиризірковий готель Prinz Eugen, другій – готель Kavalier, обидва у Відні. Кожен з готелів у 2012 році був оцінений у понад 4,5 мільйона євро.



У лютому 2016 року Світлана, за офіційними даними із німецького реєстру юросіб, є співвласницею німецької фірми AVIAWEB GmbH, яка керує трьома готелями мережі FAIR HOTEL у Франкфурті-на-Майні: Hotel Villa Diana, Hotel an der Messe та Hotel Europaallee.

Більшість іноземного майна Світлани Ємельянової, яке змогли знайти журналісти, було придбане до 2014 року включно. В той час, поки вона перебувала в офіційному шлюбі з українським суддею. За період протягом 2001–2014 років вона офіційно заробила всього близько трьох мільйонів гривень.



Подружжя офіційно перебували у шлюбі понад 20 років, але наприкінці 2014 року вирішили розлучилися.

Розірвання шлюбу, за інформацією журналістів. може мати фіктивний характер. Це спланували, щоб никнути декларування елітного майна, оформлене на тепер вже колишню дружину.

Артур Ємельянов часто їздить до екс-дружини та дітей у Відень. Крім того, "Схеми" виявили дані про щонайменше чотири спільні закордонні поїздки пари на відпочинок вже після розлучення протягом 2015-2016 років. Вони літали на новорічні свята до Відня, Берліна та Амстердама, літали на день народження сина Артура у Женеву, згодом відпочивали у турецьких Стамбулі та Анталії. І кожного разу вилітали та поверталися до Києва разом одним рейсом.

Читайте також: Ресторан, де святкував весілля син Луценка, належить російському бізнесменові

У жовтні журналісти зафіксували Артура Ємельянова у Відні біля будинку, в якому, за офіційними документами, апартаменти винаймає Світлана.

Однак суддя не мав бажання спілкуватися із журналістами. Він також зазначив, що готовий в інтерв’ю прокоментувати всі наведені факти. Щоправда, у запланований день він відмовився від коментарів. І пообіцяв відреагувати на запит "Схеми" після повернення з відпустки. Світлана Ємельянова на запит журналістів не відповіла.