Один з таких – колишній мер Торецька Володимир Слепцов, якого звинувачують у посяганні на територіальну цілісність України та участі у терористичній організації. Він був у списку бойовиків і його везли для обміну. Та уже поблизу окупованої Горлівки, де відбувався процес обміну, Слєпцов передумав йти на обмін та заховався в автобусі журналістів, повідомляє "Громадське".

Читайте також: Великий обмін полоненими: опубліковано імена усіх звільнених українців

Саме в автобусі з журналістами Слєпцов і повертався з обміну.

Він буде далі відбувати покарання в Україні.

Слєпцову у серпні 2016 року вручили повідомлення про підозру в посяганні на територіальну цілісність України та участі у терористичній організації. За даними прокуратури, підозрюваний посадовець 15 квітня 2014 року головував на засіданні сесії міської ради та вносив до порядку денного питання щодо призначення незаконного референдуму у Торецьку. 14 грудня 2017 року Слєпцову скасували запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, що потрібно було для обміну.

Нагадаємо, Серед 74 звільнених українців 16 перебували в полоні луганських терористів, ще 58 – у полоні донецьких бойовиків. Загалом Україна мала передати бойовикам 306 осіб, однак частина із них відмовилась повертатись на окуповані території.