Він дуже любить гуляти містом. І річ не про Масі Найєма, а про його чотирилапого друга. Свого Бармалея він зустрів на війні. У 2015 році Масі поїхав захищати Україну. На позиціях побачив собаку, яка бігала поруч, але навіть не звертав на нього уваги, адже за ним вже доглядали інші побратими. Коли їм довелось змінити місце служби, вирішили взяти з собою і Бармалея.

Читайте також: У Дніпрі борються за життя трьох важкопоранених бійців

"Його спочатку зустріли зв'язківці, коли ми перебували на бойових позиціях в Новгородському. Вони і назвали його Бармалеєм. Пізніше ми переїжджали в промзону. Ми їхали вкупі з людьми, з свинями – все жахливо смерділо. І на 5 кілометрі поїздки ми його відпустили", – розповів військовослужбовець.

Відпустили, бо пошкодували, адже перебували у дуже складних умовах. Згодом побратим Масі таки знайшов Бармалея. Коли він привіз собаку до хлопців, першим до кого побіг чотирилапий – був Масі. І з того часу він став справжньою військовою собакою.

Він почав бігати на позиції. Хлопці розповідали, що він навіть зняв розтяжку. А ще, за секунду до обстрілу, Бармалей кулею кудись втікає. Тоді нам зрозуміло, що от-от має початися обстріл,
– зауважив Масі.

Людина – саме так іноді боєць називає Бармалея, адже по очах чоловік бачить, як він все розуміє, переживає та співчуває.

Для всіх військових собаки справжні друзі, адже вони поруч тоді, коли важко.

Зворушлива історія порятунку бійців собакою, вразила всю країну. Під час обстрілів, в травні 2017 року, пес по кличці Рекс накрив собою двох бійців і взяв увесь удар на себе. Внаслідок обстрілу собака отримав серйозні пошкодження шиї, грудної клітини та лапи, але попри все вижив. Як зазначають бійці, проти ворожих розвідників в них своя секретна зброя – чотирилапі побратими.

Собаки стають справжніми психологами і після війни. Адже чоловіки міняють свій світогляд і стають менш чутливими.

Після того як ти себе змушуєш беземоційно відноситься до якихось речей, собака стає частиною чогось живого, нормального, здорового і світлого в тобі,
– поділився боєць.

До цього у Масі ніколи в житті не було собаки, а тепер навіть не уявляє як би жив без свого Бармалея.