Під час роботи над своїм фільмом "Нарадча кімната-2" журналісти проаналізували майже дві тисячі годин записів із кабінету голови ОАСК, повідомляє "Слідство.Інфо".

Цікаво Спершу слід розібратися з ВККС: Зеленський прокоментував розпуск ОАСК

Обговорення до виборів президента

Як свідчать записи, Павло Вовк разом зі своїми колегами обговорював Володимира Зеленського ще задовго до президентських виборів.

Тоді судді висміювали манеру розмови шоумена й казали, що навіть на телеканалі Коломойського він поводився, як "лох, який нічого не петрає в економіці".

Втім з наближенням виборів і зростанням шансів Зеленського на перемогу ситуація почала плавно змінюватися. Зокрема, Вовк говорив про "подарунок для майбутнього президента" – скасування заборони на показ серіалу "Свати".

Знайомство з Богданом

Перед самим голосуванням у першому турі, у березні 2019 року, Павло Вовк вже хвалився, що зміг познайомитися з близьким оточенням президента. Конкретно він говорив про "Андрюху".

Андрюха Богдан… Він заступник керівника штабу. Він розповів, що "Зеленому" вже пропонували космічні… Він відповів: "пішли на*уй",
– поділився Павло Вовк.

Згодом до голови ОАСК звернувся давній знайомий – колишній суддя, який хотів примкнутися до команди Володимира Зеленського. Вовк зі свого боку зателефонував новому знайомому в "ЗеКоманді" й порадив людину в команду.

Які ще рішення виносив ОАСК

Також судді обговорювали й питання надання томосу для Православної церкви України й рішення на користь Російської православної церкви в Україні.

Після поїздки на Афон суддів щиро дивувало, що в Греції навіть росіяни підтримували створення ПЦУ. Самі ж вони дотримувалися протилежної позиції.

Фільм про розмови в кабінеті голови ОАСК Вовка: дивіться відео