Одіозний мер Одеси народився в цьому місті в 1965 році. Закінчив військове училище, служив армії. Професійно займався тайським боксом. На початку буремних 90-х заснував своє охоронне агентство. Його клієнтом був кримінальний авторитет Мінін, якого на початку 2000 років арештували в Італії за торгівлю зброєю. Її він, зокрема, переправляв через Одеський порт.

Читайте також: Обшуки у Труханова: стали відомі деталі

Дружба з фактичними господарями Одеси, які нині мешкають за кордоном, дозволила Труханову потрапити в політику. Кілька разів був він був обраний депутатом в міськраду, очолював тутешню фракцію "Партії регіонів". А в 2012 році став народним депутатом. В 2015 – вдруге балотувався на пост міського голови. І його, активного антимайданівця, негласно підтримав Порошенко. Саша Боровик, котрий балотувався тоді від БПП, сьогодні пояснив, чому.

Порошенко зустрічався з Ангертом (ватажок одеської мафії, мешкає в Ізраїлі) і у них була домовленість, що Одеса залишається у мафії і вони тримають ситуацію стабільною. Це означало також, що Труханов залишається мером Одеси. Порошенко дозволяє їм керувати справами і бути "смотрящими" за портом і так далі,
– розповів Саша Боровик.

Проте тоді Боровик про це не знав. Він сподівався, що масові фальсифікації на користь Труханова поставлять хрест на його мерських амбіціях. Проте президент завадив цьому.

Читайте також: Голова Одеської ОДА прокоментував обшуки в Труханова

Згодом і суд відмовив у перерахунку голосів. Після того, як Геннадій Труханов став мером, бізнес-група "Рост", яка й без того отримувала найкращі замовлення, фактично домінувала на будівельному ринку регіону.

Його друг і донька є керівниками цієї компанії – інвестиційної групи "Рост", через які проходять сотні мільйони доларів, підрядів на будівництво доріг. Вона пов'язана з численими фактами одержання земельних ділянок в Одесі. Найцікавіше те, що коли нам вдалось з'ясувати про наявність офшорних компаній з мером Одеси, в реєстраційних документах Труханов виступав, як громадянин Росії, зареєстрований в Підмосков'ї, в місті Сергієв Посад,
– зазначив журналіст Дмитро Гнап.

Проте Одеським регіоном компанія не обмежується. У розслідуванні, яке робили журналісти 24 Каналу два роки тому, компанія, пов'язана з Трухановим, будує дорогу в Конче-Заспі. Одне з проваджень НАБУ, яке сьогодні провело обшук в кабінеті Труханова, якраз стосується привласнення державних коштів та виведення в офшор. Хоча журналісти виявили не один, і набагато раніше.